Teemaseminaride kirjeldus

Ekspertide analüüsietapi läbinud ideed liiguvad edasi teemaseminaridele, mis toimuvad maikuus. Teemaseminaridel saavad ideede autorid, eksperdid ja huvitatud osapooled ettepanekute üle arutada ja hääletada. Seminaridel osalejate enamushääle saanud ettepanekud liiguvad edasi rahvaalgatus.ee lehele toetusallkirju koguma.

Teemaseminaridele kutsututele saadetakse vähemalt nädal aega enne seminari toimumist konkreetse teema kohta esitatud mõjusad ja asjakohased ettepanekud koos ekspertide hinnanguga. Materjalid on kättesaadavad ka teemaseminaril.

Seminaridel toimuvad arutelud laudkondades, arutelusid veavad koolitatud lauajuhid. Teemaseminaridel on ideekorjesse laekunud ideid hinnanud eksperdid, kes vajadusel selgitavad ideedele tehtud hinnanguid.

Teemaseminaride arv, kestus ja toimumiskoht sõltub edasipääsenud ideede arvukusest. Kui on rohkelt ettepanekuid, toimub iga teema kohta poole- või ühepäevane seminar.

Igal teemaseminaridel hääletavad kõik osalejad arutatud ettepanekute üle ning hääletavad, millised ettepanekud peaksid hakkama avalikku toetust koguma. Edasi pääsevad need ettepanekud, mis saavad vähemalt poolte seminariosalejate hääle.

Teemaseminaride arutelude ja hääletuste tulemusel tekib väiksem hulk ettepanekuid, mis lähevad uuseakus.rahvaalgatus.ee lehele toetusallkirju koguma.

Hääletuse läbinud ettepanekutele toetusallkirjade kogumine
Esitatud ideede analüüs ekspertide poolt