Teemaseminaride kirjeldus

Ekspertide analüüsietapi läbinud ideed liiguvad edasi teemaseminaridele, mis toimuvad maikuus. Teemaseminaridel saavad ideede autorid, eksperdid ja huvitatud osapooled ettepanekute üle arutada ja mõjuhinnanguid täiendada. Arutelude tulemusel otsustatakse kohapeal, millised ettepanekud saadetakse edasi toetusallkirju koguma, et jõuda Riigikokku arutamisele.

Teemaseminaridele kutsututele saadetakse vähemalt nädal aega enne seminari toimumist konkreetse teema kohta esitatud mõjusad ja asjakohased ettepanekud koos ekspertide hinnanguga. Materjalid on kättesaadavad ka teemaseminaril.

Teemaseminaride arv, kestus ja toimumiskoht sõltub edasipääsenud ideede arvukusest. Kui on rohkelt ettepanekuid, toimub iga teema kohta poole- või ühepäevane seminar.

Igal modereeritud teemaseminaril arutavad kõik osalejad ettepanekute ja nende mõjuhinnangute üle. Teemaseminaride tulemusel tekib väiksem hulk ettepanekuid, mis lähevad uuseakus.rahvaalgatus.ee lehele toetusallkirju koguma.

Hääletuse läbinud ettepanekutele toetusallkirjade kogumine
Esitatud ideede analüüs ekspertide poolt