Rahvaalgatus.ee 5. sünnipäeva tähistab Hea Kodaniku klubi arutelu

Eesti Koostöö Kogu ja Vabaühenduste Liidu koostöös reedel, 5. märtsil toimuv Hea Kodaniku klubi „Kuidas jõuda oma mõtte või murega otsustajateni?“ on pühendatud osalusportaali Rahvaalgatus.ee viiendale sünnipäevale.
Viis aastat tagasi poliitilisest kriisist välja kasvanud portaalist on tänaseks saanud Eesti e-demokraatia lipulaev, avatud valitsemise nügija, kohaliku tasandi demokraatia võimestaja ning avaliku sektori innovatsiooni eeskuju kogu Euroopas.

Portaali viiendal sünnipäeval, 5. märtsil kell 17.30-19.00, on kokku kutsutud eri osapooled, et arutleda Rahvaalgatus.ee mõju üle muutuste esile kutsumisel, hinnata selle tööriista vajadust ning mõelda osalusdemokraatia tulevikule.

Vestluses osalevad Riigikogu sotsiaalkomisjoni aseesimees Helmen Kütt (vaade pöördumistele Riigikogu poole pealt), organisatsiooni Nähtamatud Loomad president Kristina Mering (vaade pöördumiste koostaja poole pealt) ning Müürilehe tegev- ja sotsiaaliatoimetaja Henri Kõiv. Vestlust juhib DD juht ja DD StratLab konsultant Martin A. Noorkõiv.

Arhitektuurikeskusest video vahendusel üle kantavat vestlusõhtut on oodatud kuulama ja osalusdemokraatia teemal mõtteid avaldama kõik huvilised. Ürituse sujuvaks läbiviimiseks palume end osalemiseks ka registreerida.

Rahvaalgatus.ee 2020. aasta statistika: inimestel on selge soov oma hääl kuuldavaks teha ka valimistevahelisel ajal