Mis on kollektiivne pöördumine ja rahvaalgatus.ee?

ENG RUS

Kui Sulle tundub, et Eesti riigis saab miskit paremini teha, siis pole mõtet sõprade seltsis valitsust kiruda, vaid tule parem oma riigile appi ja anna nõu!

Milline seadus vajaks muutmist, milline probleem nõuab kiiret lahendamist, kuidas oleks inimestel mõnusam elada – seda kõike saad mõjutada, kui sisened veebilehele rahvaalgatus.ee.

Rahvaalgatus.ee lehel saad käivitada arutelusid ja esitada Riigikogule kollektiivseid pöördumisi, mida parlamendi komisjonid peavad arutama. Muide, kaks pöördumist on juba seaduseks saanud!

Seega – ära oota, et asjad iseenesest muutuvad, vaid pane kirja oma konkreetne ettepanek, kutsu teisi kaasa arutama, koosta ühiselt pöördumine, kogu sellele vähemalt 1000 digiallkirja ning saada ühe klikiga Riigikogule.

Ära karda, et Su saadetis kaotsi läheb: rahvaalgatus.ee lehel saad jälgida, milline komisjon Sinu ettepanekut arutab, mida sellest arvatakse ja kas pöördumine muutub seaduseelnõuks.

Käivita arutelu rahvaalgatus.ee-s ja muuda elu Eestis veelgi paremaks!

Rahvaalgatusveebi haldab Eesti Koostöö Kogu koostöös Riigikogu Kantseleiga.
Kuidas rahvaalgatus.ee tekkis?
Rahvaalgatusveeb on avatud valitsemise partnerluse lõppenud tegevuskava üks eredamaid saavutusi

Kommentaarid: 2

Tere!

Rahvaalgatus.ee on loodud kollektiivsete pöördumiste toetajatele digiallkirja andmiseks. Pangalingi kaudu saab ennast vaid autentida.

Pöördumise algataja võib Riigikogule koos digiallkirjadega üle anda allkirju ka paberkandjal, kuid selles osas tuleb Teil suhelda otse algataja(te)ga ja uurida, kas nad paberile ka toetusallkirju koguvad. Digi- ja paberallkirjad on seaduse silmis võrdsed ning lähevad Riigikogule saadetuna mõlemad arvesse.

Heade soovidega

rahvaalgatus.ee meeskond
(Rahvaalgatus.ee, 28. veebruar 2017)
Miks on ainult aktseteeritud allkiri ainult ID kaardi ja mobiili id -ga. MinaTahaks ka paljudesse kohtadesse allkirja anda ja sõna võtta, kuid ei saa.Minu võimalus oleks internet panga kaudu.Seda võimalust te aga ei paku.Arvan,et see on ka probleemiks väga paljudel teistel Eesti kodanikel.Edaspidi sooviks ka interneti panga aktsepteeringut.Ette tänades Jüri Kuusiste.Ka mina ei ole nõus Rail Baltiku ehitusega. (Jüri Kuusiste, 29. jaanuar 2017)