Juhised ideekorjes osalemiseks

Alates 16. märtsist 2017 saab igaüks uue eakusega seotud neljal teemal pakkuda oma ideid ja ettepanekuid veebilehel uuseakus.rahvaalgatus.ee.
Ideid saab esitada eesti keeles kolme nädala jooksul – kuni 6. aprillini.

Idee esitamiseks klõpsa veebilehel uuseakus.rahvaalgatus.ee huvipakkuval teemal, logi veebilehele sisse ning sisesta oma ettepanek ESITA IDEE lahtritesse.

Pea meeles, et hea idee

- on tulevikkuvaatav;

- avab lühidalt probleemi, pakub lahenduse ja selgitab lahenduse positiivset mõju;

- on suunatud riigi tasandil katsetamisele või juurutamisele.

Iga teema all esitatud ideid saab lugeda, kommenteerida ja jälgida ideede edasijõudmist järgmistesse etappidesse. Ideekorje lõppedes ja ekspertide analüüsi valmides saab iga esitatud idee vastuse, kas idee liigub edasi või mitte ning mis põhjusel ei liigu edasi.

Kõik sisestused veebilehel uuseakus.rahvaalgatus.ee on isikustatud, st et anonüümsed sisestused ei ole võimalikud.

Selleks et olla paremini kursis uue eakuse rahvakogu teemade arenguga, saad iga teema kohta TELLIDA TEAVITUSE. Saad e-kirja oluliste etappide kohta, näiteks kokkuvõtte huvipakkuva teema kohta esitatud ideedest, ekspertide hinnangust neile ideedele, teemaseminaride hindamise läbinud ideedest ning avalikku toetust koguma asuvatest ideedest.

Esitatud ideede analüüs ekspertide poolt
Uue eakuse rahvakogu etapid

Kommentaarid: 1

Eakate inimeste õigused on ka inimõigused, mis on universaalsed ja on tagatud kõigile inimestele. Kõikide generatsioonide solidaarsus ja vastastikune austus on oluline teema kogu ühiskonna jaoks. (Merle Haruoja, 16. märts 2017)